Založ si blog

USA v pozícii Ruska – fikcia

Ponúkam čitateľom fikciu, v ktorej USA čelia porovnateľnej situácii ako dnes Rusko.

Fikcia:

V Mexiku sú úradnými jazykmi španielčina a angličtina. Pre približne 60% obyvateľov je materským jazykom španielčina a cca 40% obyvateľov tvorí anglosaská menšina, ktorých materským jazykom je angličtina. V minulosti bola táto menšina príslušná k predchodcovi súčasných USA. Obe komunity nažívajú v pokoji, aj keď v relatívnej chudobe.

Potom však Rusko a jeho spojenci začnú so silnou podporou mexickej opozície s cieľom zvrhnúť súčasnú vládu, odvrátiť spojenectvo Mexika s USA a nastoliť silný zväzok s Ruskom a jeho spojencami. Rusko napumpuje mexickej opozícii 5 miliárd dolárov a podporuje ju v demonštráciách proti súčasnej mexickej vláde. Do Mexika prichádzajú na podporu demonštrácií politickí predstavitelia Ruska a jeho spojencov.

Demonštrácie prerastú do násilností, opozícia tajne pozve strelcov z Gruzínska a tí počas demonštrácií strieľajú nielen policajtov ale aj demonštrantov. Zločiny sa nikdy nevyšetria, mediálne sú pripísané súčasnému prezidentovi Mexika, ktorý pod hrozbou fyzickej likvidácie utečie s pomocou tajnej služby CIA do USA.

Mexický regulárny prezident je neústavným spôsobom zvrhnutý. Nová vláda tvorená bývalou opozíciou (podporená Ruskom) a nový parlament jedným z prvých zákonodarných aktov rozhodne že jediným úradným jazykom v Mexiku bude španielčina. Používanie angličtiny nebude v úradnom styku, v školách apod. možné.

Anglosaská menšina neakceptuje neústavné prevzatie moci opozíciou a zákaz používania angličtiny. Na polostrove, ktorý obýva asi 80% Anglosasov a ktorý v minulosti patril USA, rozhodnú referendom, že chcú byť súčasťou USA. Súčasne aj dve severné oblasti Mexika obývané Anglosasmi sa novej vláde nehodlajú podriadiť.

Nová vláda pošle na rebelujúce oblasti armádu. Anglosasi sa však účinne bránia a nová vláda nedokáže prevziať plnú kontrolu nad týmito oblasťami. A tak ich armáda ostreľuje a výsledkom je viac ako desať tisíc mŕtvych civilistov a obrovské materiálne škody.

Čo by tak asi podnikli USA? Prizerali by sa tomu nečinne? Po dlhých rokoch neúspešných rokovaní by zvolili cestu vojenskej operácie a celý svet by ich odsúdil a zaviedol voči nim bezprecedentné sankcie? Tomu sa uveriť nedá.

„Rýchly a pohodlný“ nákup v Kauflande

27.02.2024

Potraviny nakupujem v Kauflande. Dôvod je prozaický, mám to najbližšie, s pohodlným prístupom. Pred nedávnom som začal využívať systém nákupu so skenerom. Každý produkt pred vložením do vozíka naskenujete a pri samoobslužnej pokladni zaplatíte bez nutnosti vyložiť nákup. Znie to lákavo, však. Keď som však pri šiestom nákupe týmto spôsobom bol už [...]

Vládnuť Európe bez vojny

17.02.2024

Na ovládnutie Európy nepotrebujete vyhrať vojenskou mocou. Všetko, čo musíte urobiť, je ovládať médiá a ekosystém sociálnych médií, pretože to je to, čo riadi voľby. A ak jednoducho dostanete správnu administratívu k moci, ovládajú armádu. Takže nekonečne lacnejšie ako viesť vojnu je jednoducho viesť organizovanú politickú operáciu ovplyvňovania sociálnych [...]

Je denník Pravda objektívny?

30.09.2022

Objektívnosť spravodajstva denníka Pravda, a bohužiaľ celého tzv. mainstreamu, veľmi upadla. Špeciálne na súčasnú situáciu na Ukrajine bez rozpakov zverejnia vyslovené nepravdy. Neľudský čin ostreľovania civilnej kolóny v Záporožskej oblasti ukrajinskou armádou, pri ktorej zahynulo vyše dvadsať ľudí, bez hanby pripíšu za vinu ruskej armáde. Pritom tento ohavný skutok [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 9560x
Priemerná čítanosť článkov: 1912x

Autor blogu

Kategórie