Založ si blog

Nespotrebované lieky a lekáreň Dr. Max

Slovenská lekárnická komora (SLK) upozorňuje, že lieky, ktoré nespotrebujeme, by sme v domácnosti nemali hromadiť. Vzniká tak odpad, ktorý je potenciálne nebezpečný pre domácnosti aj pre životné prostredie.

SLK preto považuje za nevyhnutné upozorňovať na existujúci systém zberu nevyužitých liekov v lekárňach, ako aj na prevenciu zbytočného hromadenia liekov.

Nuž, som síce starší, ťažšie chodiaci, ale na životnom prostredí mi záleží. Tak som doma pozbieral nespotrebované lieky (sedem čiastočne plných blistrov) a navštívil som lekáreň Dr. Max v Kauflande v Malackách. Nechápal som, personál odmietol lieky prevziať. Odporučili mi aby som s tým išiel do inej lekárne.

V prvej chvíli som myslel, že dám tie lieky do koša. No spamätal som sa a navštívil som inú, tentokrát lekáreň BENU. Tu mi nespotrebované lieky so samozrejmosťou prevzali a dokonca poďakovali.

Takže, ak ste zodpovední, nepokúšajte sa odniesť nespotrebované lieky do lekárne Dr. Max, bude to zbytočná námaha. Rovno zamierte do lekárne inej značky.

„Rýchly a pohodlný“ nákup v Kauflande

27.02.2024

Potraviny nakupujem v Kauflande. Dôvod je prozaický, mám to najbližšie, s pohodlným prístupom. Pred nedávnom som začal využívať systém nákupu so skenerom. Každý produkt pred vložením do vozíka naskenujete a pri samoobslužnej pokladni zaplatíte bez nutnosti vyložiť nákup. Znie to lákavo, však. Keď som však pri šiestom nákupe týmto spôsobom bol už [...]

Vládnuť Európe bez vojny

17.02.2024

Na ovládnutie Európy nepotrebujete vyhrať vojenskou mocou. Všetko, čo musíte urobiť, je ovládať médiá a ekosystém sociálnych médií, pretože to je to, čo riadi voľby. A ak jednoducho dostanete správnu administratívu k moci, ovládajú armádu. Takže nekonečne lacnejšie ako viesť vojnu je jednoducho viesť organizovanú politickú operáciu ovplyvňovania sociálnych [...]

Je denník Pravda objektívny?

30.09.2022

Objektívnosť spravodajstva denníka Pravda, a bohužiaľ celého tzv. mainstreamu, veľmi upadla. Špeciálne na súčasnú situáciu na Ukrajine bez rozpakov zverejnia vyslovené nepravdy. Neľudský čin ostreľovania civilnej kolóny v Záporožskej oblasti ukrajinskou armádou, pri ktorej zahynulo vyše dvadsať ľudí, bez hanby pripíšu za vinu ruskej armáde. Pritom tento ohavný skutok [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Sudca poslal atentátnika do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné

18.05.2024 10:00, aktualizované: 14:45

Súd sprevádzali prísne opatrenia, zasadnutie bolo neverejné, novinári sa nedostali ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10528x
Priemerná čítanosť článkov: 1755x

Autor blogu

Kategórie